Componisten

BRAM VAN CAMP

Bram Van Camp (Antwerpen ° 1980) schreef zijn eerste composities toen hij 9 jaar was. Na zijn studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen behaalde hij in 2003 tweemaal het diploma Meester in Muziek voor compositie, muziekanalyse, contrapunt en fuga, doch ook voor viool met de Finaliteit Kamermuziek.

Intussen vervolgde hij zijn opleiding aan het Conservatorium in Amsterdam waar hij in 2004 "Bachelor of Music" werd voor compositie met grootste onderscheiding.

Hij werd met tal van prijzen gelauwerd: Aquarius Compositiewedstrijd(1999); BAP-prijs (Belgische Artistieke Promotie) van Sabam (2002); het kwaliteitslabel van het ISCM (International Society for Contemporary Music werd in 2006 toegekend voor zijn strijkkwartet; Jeugd en Muziek Prijs voor Compositie(2007). Zijn stilistische muzikale roots liggen oorspronkelijk bij Béla Bartok, Igor Stravinski en Alban Berg; hij bewerkte ook vaak polyfone composities van J.S.Bach voor viool solo dank zij een bijzondere affiniteit met deze muziek.

Als violist volgde hij verschillende masterclasses en verwierf zo ervaring in verschillende orkesten en diverse kamermuziekensembles. Als solist trad hij vaak op o.m. met het Ensemble voor Nieuwe Muziek van het Conservatorium van Amsterdam en creëerde zo hedendaagse werken waarbij ook eigen composities.

 

HANNE DENEIRE

Ook Hanne Deneire stamt uit de Antwerpse compositieschool van Wim Henderickx en Luc Van Hove. Ze combineerde dit met een opleiding basklarinet en piano.  Reeds tijdens haar studies behaalde ze verschillende prijzen. Zo werd “Mitä”, haar eerste orkestwerk, in 1999 bekroond op de Aquarius-compositiewedstrijd. In 2000 ontving Hanne de Beurs van de Stichting Conservatorium Antwerpen. Ze schreef muziek in opdracht van befaamde ensembles, zoals Oxalys, Hermes, Syrinx, het Leuvens Alumni Orkest en het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen. Terugkerende thema’s in haar werken zijn de strijd tussen tegengestelde krachten, de vragen over leven en dood, de zoektocht naar de zin van ons bestaan, cirkelvormige bewegingen…